Overraskelse for Toril

Toril måtte felle en tåre da hun mottok 100.000 kroner: – Dette kom litt overraskende på. Nå ble jeg helt satt ut, rørt og veldig glad.

Hun hadde forberedt seg til et intervju for Sande Avis, sammen med de frivillige fra Lion i Sande, Kåre Filseth og John Stenmark. Saken skulle handle om hvor dårlige kår de frivillige har for lagring og reparasjon av sykler. I dag mangler de lagerplass, så syklene er stablet inn i et lager ved fritidsklubben Det store gule huset og hjemme i garasjen til Kåre Filseth.

Så, midt under intervjuet, dukker altså Kathrine Kleveland opp sammen med Chris Bjelke fra Gjensidigestiftelsen, for å overrekke en sjekk på 100.000 kroner, øremerket til sykkelverksted.

Nå som vi er tildelt penger, kan vi komme i gang med tilrettelegging for et sykkelverksted på 14 kvadratmeter i bua der en del av syklene nå er lagret. Her kan ungdom og voksne sammen fikse syklene, sier en meget fornøyd Kåre Filseth. 

Syklene som repareres vil bli levert videre til barn eller ungdom som selv ikke har mulighet for å skaffe seg sykler.

– Sammen med Frivilligsentralen i Sande har nå ungdommen i fritidsklubben selv mulighet for å være med på en dugnad for å få rustet opp et sykkelverksted der de kan skru og fikse på syklene, sier Kathrine Kleveland.

Toril: "Ikke rart at man feller en tåre av ren glede når slikt skjer"

(Fritt etter Sande avis)

2024 © Sande frivilligsentral